Donkere kringen onder ogen wegwerken

Donkere kringen onder ogen wegwerken

Als je last hebt van donkere kringen onder de ogen, dan weet je hoe frustrerend het kan zijn om ze te verbergen. Deze verkleuring kan je er vermoeid en ouder uit laten zien dan je eigenlijk bent. Maar maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om deze huidaandoening te behandelen en te voorkomen.

Wat zijn donkere kringen onder de ogen?

Donkere kringen onder de ogen zijn donkere verkleuringen onder de ogen die vaak gepaard gaan met wallen. Deze verkleuringen kunnen zowel bij mannen als vrouwen voorkomen en zijn meestal geen ernstig gezondheidsprobleem.

Oorzaken van donkere kringen onder de ogen Er zijn verschillende oorzaken van donkere kringen onder de ogen, waaronder:

 • Erfelijkheid: Donkere kringen kunnen erfelijk zijn en van generatie op generatie worden doorgegeven.
 • Leeftijd: Naarmate we ouder worden, wordt onze huid dunner en verliest deze zijn elasticiteit, wat leidt tot het verschijnen van donkere kringen.
 • Slaapgebrek: Een gebrek aan slaap kan leiden tot vermoeidheid en donkere kringen onder de ogen.
 • Blootstelling aan de zon: Overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot hyperpigmentatie, waardoor donkere kringen ontstaan.
 • Allergieën: Allergieën kunnen leiden tot ontsteking en zwelling van de bloedvaten onder de ogen, waardoor donkere kringen ontstaan.

Hoe kan ik donkere kringen onder de ogen wegwerken?

Donkere kringen onder de ogen is iets wat elke vrouw wilt voorkomen. Het verraad namelijk het feit dat je ouder wordt. Natuurlijk is het heel normaal. Toch wilt iedereen er zeker qua de ogen er mooi en gezond uit blijven zien. Wij gaan je meer vertellen over de huid rond je ogen en hoe je deze het beste kunt verzorgen. Daarnaast geven wij ook openlijk advies hoe u donkere kringen tot zeer donkere wallen een definitieve frisse oppoets beurt kunt geven.

Waardoor zien donkere kringen en wallen er vaak zo donker uit?

Zoals je weet veroudert de huid. Rond je ogen, wallen. Het is vaak ook al erfelijk bepaald dat je een donkere gloed onder je ogen zult krijgen. Gelukkig leven we in het jaar 2015. Het jaar dat er op cosmetisch gebied al van alles mogelijk is. Zo kun je voor een paar honderd euro naar diverse klinieken gaan voor allerlei behandelingen om de donkere kringen lichter te krijgen. Echter kan het ook een stuk goedkoper!

Behandeling van donkere kringen onder de ogen

Gelukkig zijn er verschillende manieren om donkere kringen onder de ogen te behandelen en te voorkomen. Enkele effectieve behandelingen zijn:

 • Gebruik van een koude kompres: Leg een koude doek of een zakje bevroren erwten op de ogen om de bloedvaten te laten samentrekken en de zwelling te verminderen. Leg deze gedurende 10 tot 15 minuten op de ogen.
 • Gebruik van oogcrèmes: Er zijn verschillende oogcrèmes beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om donkere kringen te behandelen. Deze crèmes bevatten ingrediënten zoals vitamine C, E, K en retinol, die de huid helpen te versterken en donkere kringen te verminderen.
 • Hydratatie: Voldoende hydratatie kan helpen om donkere kringen te verminderen en te voorkomen. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt en gebruik een vochtinbrengende crème om de huid rond de ogen gehydrateerd te houden.
 • Vermijd blootstelling aan de zon: Bescherm je huid tegen overmatige blootstelling aan de zon door een zonnebril te dragen en een zonnebrandcrème te gebruiken met een hoge SPF.

Tips voor het lichter maken van donkere kringen onder de ogen

Het gebruik van een huid verlichtende creme, ook wel whitening cream genoemd. Wanneer je gebruik maakt van een whitening crème dan pak je het donkerste pigment aan bij twee maal daags gebruik. Je zult vervolgens merken dat de donkere kringen van week tot week lichter worden. Een perfect product hiervoor is Skinlight.

Voordelen gebruik Skinlight:

– PH huid neutraal

– 100% Natuurlijk

– Niet vettig

– Geen parfum

– Hypoallergeen

Waar kan ik Skinlight bestellen?

Skinlight is een relatief nieuw merk op de markt. Daarom ligt het niet in de gangbare winkels. Wel is het binnen de toonaangevende online warenhuizen verkrijgbaar zoals Bol.com en via de eigen webshop.

Tips voor het camoufleren van donkere kringen onder de ogen

Donkere kringen onder de ogen kunnen een bron van frustratie zijn voor veel mensen. Deze verkleuringen kunnen je er vermoeid en ouder uit laten zien dan je eigenlijk bent. Hoewel het behandelen van de oorzaak van de donkere kringen de beste oplossing is, zijn er ook manieren om ze tijdelijk te camoufleren. In dit artikel geven we je enkele tips voor het camoufleren van donkere kringen onder de ogen.

 1. Gebruik een kleurcorrigerende concealer Kleurcorrigerende concealers zijn ontworpen om de kleur van de donkere kringen onder de ogen te neutraliseren. Kies een concealer die de tegenovergestelde kleur heeft van de donkere kringen. Bijvoorbeeld, als de donkere kringen een blauwe tint hebben, kies dan een concealer met een oranje of perzikkleurige ondertoon.
 2. Gebruik een concealer die één tint lichter is dan je huidskleur Kies een concealer die één tint lichter is dan je huidskleur om de donkere kringen onder de ogen te camoufleren. Breng de concealer aan in een driehoekige vorm onder de ogen en blend deze goed uit met een beautyblender of een kwast.
 3. Gebruik een poeder om de concealer te fixeren Om ervoor te zorgen dat de concealer op zijn plaats blijft en niet in de fijne lijntjes onder de ogen gaat zitten, gebruik je een poeder om de concealer te fixeren. Breng een lichte laag poeder aan met een kwast om te voorkomen dat de concealer gaat creasen.
 4. Probeer een illuminator Een illuminator kan helpen om de donkere kringen onder de ogen te camoufleren door licht te reflecteren en de aandacht van de donkere kringen af te leiden. Breng de illuminator aan op de jukbeenderen en onder de wenkbrauwboog voor een stralende en frisse look.
 5. Gebruik een goede primer Een goede primer kan helpen om de make-up op zijn plaats te houden en de huid te egaliseren. Breng de primer aan op het gezicht voordat je de concealer en andere make-upproducten aanbrengt.
huid bleek creme om de huid lichter te maken

Conclusie Donkere kringen onder de ogen kunnen een bron van frustratie zijn, maar er zijn manieren om ze tijdelijk te camoufleren. Door gebruik te maken van kleurcorrigerende concealers, lichtere concealers, poeder, illuminator en primer, kun je de donkere kringen onder de ogen camoufleren en een frisse en stralende look creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: