Welke huidbleek mogelijkheden zijn er?

Welke huidbleek mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden om huid bleken mogelijk te maken of om donkere vlekken aanzienlijk te verminderen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende behandelingen:

 1. Topische behandelingen: Dit zijn crèmes of lotions die worden aangebracht op de huid om de pigmentatie te verminderen. Ze bevatten vaak ingrediënten zoals hydrochinon, retinoïden, vitamine C, niacinamide, azelaïnezuur, en kojiczuur.
 2. Chemische peelings: Dit is een procedure waarbij een chemische oplossing wordt aangebracht op de huid om de bovenste laag te verwijderen en zo de pigmentvlekken te verminderen.
 3. Laserbehandelingen: Dit zijn behandelingen waarbij de pigmentvlekken met een laser worden verwijderd. Er zijn verschillende soorten lasers die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de grootte en diepte van de pigmentvlekken.
 4. Cryotherapie: Dit is een behandeling waarbij de pigmentvlekken worden bevroren met vloeibare stikstof.
 5. Microdermabrasie: Dit is een behandeling waarbij de bovenste laag van de huid wordt verwijderd met behulp van microkristallen om de pigmentvlekken te verminderen.

Zelf huidbleek maskertjes maken

Recept 1: Citroen- en honingcrème

Ingrediënten:

 • 1 eetlepel vers citroensap
 • 2 eetlepels rauwe honing
 • 2 eetlepels natuurlijke yoghurt

Instructies:

 1. Meng alle ingrediënten in een kom tot een gladde crème.
 2. Breng de crème aan op de pigmentvlekken en laat deze 20-30 minuten intrekken.
 3. Spoel de crème af met lauwwarm water en dep de huid voorzichtig droog.
 4. Gebruik deze crème 1-2 keer per week voor de beste resultaten.

Recept 2: Aloe vera en vitamine E crème

Ingrediënten:

 • 2 eetlepels aloë vera gel
 • 1 theelepel vitamine E-olie
 • 2 eetlepels kokosolie

Instructies:

 1. Smelt de kokosolie in een kom boven een pan met heet water.
 2. Voeg de aloë vera gel en vitamine E-olie toe en roer goed door.
 3. Laat het mengsel afkoelen en dikker worden (dit kan enkele uren duren).
 4. Breng de crème aan op de pigmentvlekken en masseer zachtjes in de huid.
 5. Gebruik deze crème dagelijks voor de beste resultaten.

Een ander middeltje wat gebruikt wordt zijn tomaten. Tomaten verminderen de pigmentatie van de huid en samen met de citroen is het dus een fijn maskertje. Het werkt dus inderdaad licht blekend maar je kunt het niet vaak genoeg gebruiken om echt mooi resultaat te krijgen, 2 keer per week is echt het maximum anders droogt de huid uit en brengt het alleen maar schade toe.

Er is ook een papje wat je kunt maken van citroen en amandel. Een beetje zoethoutextract erbij en sandelhoutpoeder en je hebt een maskertje die bleekt en verzorgend is. Bij deze geld ook weer maximaal 2 keer per week gebruiken, niet vaker anders beschadig je de huid.

Niet altijd even krachtig

Het is belangrijk om te onthouden dat zelfgemaakte crèmes niet zo krachtig zijn als professionele behandelingen en het kan even duren voordat je resultaat ziet. Bovendien kunnen sommige mensen allergisch zijn voor bepaalde natuurlijke ingrediënten, dus test de crème altijd op een klein stukje huid voordat je het op grotere delen van de huid aanbrengt.

Naar het buitenland

In het buitenland je huid bleken scheelt wellicht kosten. We weten allemaal dat de meeste behandelingen in het buitenland vele malen goedkoper zijn dan in Nederland of België, dat betekent echter niet vaak dat het gebeurt door ervaren artsen of specialisten. In het buitenland je huid bleken vraagt vaak wel om problemen net als met andere operaties zoals borstvergrotingen of botox om maar even een aantal voorbeelden te noemen. Ook worden er ingrediënten gebruikt die vaak in Nederland verboden zijn of alleen te krijgen is via een speciaal recept via de huidarts. Gaat het mis met de huid krijg je ook geen vergoeding via je ziekenfonds in Nederland. Het is dus echt niet aan te raden om je huid te laten bleken in het buitenland.

Aan de slag met een huidbleek crème

Skinlight is een natuurlijk product en een goed middel tegen donkere kringen dat de huid bleekt. Het belooft geen lichte huid in 1 dag maar als je rustig 2 keer per dag smeert de eerste 30-45 dagen dan heb je na die dagen een vele mooiere huid, al een stuk in de richting als je uiteindelijke doel. Geen agressieve bleekmiddel maar rustige, verzorgende ingrediënten waar je huid blij van word!

Hoe breng je Skinlight aan voor het beste resultaat?

Skinlight crème is een huidblekende crème die bedoeld is om de verschijning van donkere pigmentvlekken op de huid te verminderen. Hier zijn de algemene stappen voor het aanbrengen van Skinlight crème:

 1. Reinig de huid: Was het gebied waar je de Skinlight crème wilt aanbrengen grondig met een milde reiniger en droog het af.
 2. Breng de crème aan: Breng een kleine hoeveelheid Skinlight crème aan op het gebied dat je wilt behandelen en masseer de crème zachtjes in met cirkelvormige bewegingen totdat de crème volledig is opgenomen.
 3. Laat de crème intrekken: Laat de crème ongeveer 10-15 minuten intrekken voordat je andere producten aanbrengt.
 4. Gebruik het dagelijks: Om de beste resultaten te behalen, is het belangrijk om Skinlight crème dagelijks te gebruiken en het gedurende ten minste 2-3 maanden te gebruiken.
 5. Bescherm de huid tegen de zon: Omdat blootstelling aan de zon een van de belangrijkste oorzaken is van donkere pigmentvlekken op de huid, is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 om verdere schade aan de huid te voorkomen.

Bij alles geldt: test eerst een beetje van het product op een stukje huid, kies een onopvallend plekje zoals bijvoorbeeld je dijbeen of onderkant van je bovenarm, voordat je grotere delen gaat insmeren met iets waar je misschien wel helemaal niet tegen kan. Ook natuurlijke producten kunnen je huid irriteren of een allergische reactie oproepen.

Kortingsbon Skinlight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: