Huidcrème Om Vlekken Tegen Te Gaan

Huidcrème Om Vlekken Tegen Te Gaan

Huidcrème Om Vlekken Tegen Te Gaan

Vlekken op de huid kunnen in vele vormen komen. Denk aan moedervlekken, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken. Ook kunnen vlekken grote delen van het lichaam bedekken zoals zwangerschapsmaskers. Dit is natuurlijk hartstikke vervelend. Toch is het heel persoonlijk wanneer iemand er zoveel last van heeft dat hij of zij ervoor kiest om de pigmentvlekken te lijf te gaan.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken, ook wel bekend als ouderdomsvlekken of zonnevlekken, zijn donkere vlekken op de huid. Ze worden veroorzaakt door overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor het geven van kleur aan je huid. Pigmentvlekken kunnen variëren van lichtbruin tot zwart en komen het meest voor op de delen van de huid die veel aan de zon worden blootgesteld, zoals het gezicht, de handen en de nek.

Oorzaken Van Vlekken Op De Huid

Er zijn verschillende oorzaken van pigmentvlekken. De meest voorkomende is blootstelling aan de zon. UV-stralen kunnen de productie van melanine stimuleren, wat leidt tot donkere vlekken op de huid. Andere oorzaken zijn hormonale veranderingen, zoals tijdens de zwangerschap, en het ouder worden. Zoals ieder mens verschillend is. Zo is iedere huid natuurlijk ook anders. Toch zijn er enkele hoofdoorzaken waardoor vlekken op de huid meestal ontstaan.

1) Door je leven te lijden ontwikkel je steeds meer melanine (pigment) in de huid.

2) Door wisselingen in de hormoonhuishouding kun je ook pigmentatie vorming krijgen.

3) Heeft één van je ouders of een familielid erg veel vlekken op de huid? Dan kan je maar net de pech hebben dat je deze ook zult ontwikkelen op latere leeftijd.

4) Hou je erg van de zon of bezoek je met enige regelmaat een zonnebank dan heb je nu en tijdens de rest van je leven meer kans op het ontstaan van pigmentvlekken op het lichaam.

Hoe kun je pigmentvlekken voorkomen?

Het beste wat je kunt doen om pigmentvlekken te voorkomen, is je huid beschermen tegen de zon. Dit betekent dat je zonnebrandcrème moet gebruiken met een hoge SPF en dat je een hoed of parasol moet dragen als je langere tijd in de zon bent. Het is ook belangrijk om uit de zon te blijven tijdens de piekuren, tussen 10:00 en 16:00 uur.

Van pigmentvlekken op de huid afkomen

Ieder mens is natuurlijk speciaal. Met wat vlekken op je gezicht, of met een geheel gezicht vol met sproetjes ben je natuurlijk niet minder mooi. Toch vinden vooral vrouwen dat ze een mooi gezicht zonder vlekjes moeten nastreven. Om dit te bereiken kun je natuurlijk kiezen voor make-up, foundation en 1001 andere producten die je op je huid kunt aanbrengen om wederom 1 dag te kunnen stralen. Helaas moet je dit elke dag blijven herhalen en zijn deze producten vaak niet gezond voor de huid op langer termijn.

Zelf aan de slag

Anno 2023 is het mogelijk om via diverse huidbehandelingen waaronder IPL, pigmentvlekken minder zichtbaar te maken. Deze behandelingen zijn helaas niet erg goedkoop. Tevens is er al uit onderzoek gebleken dat een dermate snelle bleking van pigment op lange termijn niet goed is voor je huid. Wel heeft het één voordeel, dat je razendsnel resultaat hebt.

Er zijn verschillende manieren om pigmentvlekken te verwijderen. Hier zijn een aantal mogelijke behandelingen:

 1. Blekende crèmes: Er zijn verschillende blekende crèmes op de markt die kunnen helpen bij het verminderen van pigmentvlekken. Deze crèmes bevatten vaak ingrediënten zoals hydrochinon (verkrijgbaar via de huisarts), arbutine en vitamine C + E zoals Skinlight, die de melanineproductie remmen en de huid oplichten.
 2. Chemische peelings: Een chemische peeling is een behandeling waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht om de bovenste laag van de huid te verwijderen. Dit kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en het verbeteren van de textuur van de huid.
 3. Laserbehandelingen: Laserbehandelingen zijn een effectieve manier om pigmentvlekken te verwijderen. Bij deze behandeling wordt een laser gebruikt om de pigmentcellen in de huid te vernietigen, waardoor de vlekken vervagen.
 4. Cryotherapie: Cryotherapie is een behandeling waarbij de pigmentvlekken worden bevroren met vloeibare stikstof. Dit zorgt ervoor dat de huid vernieuwt en de vlekken vervagen.

Pigmentvlekken zichtbaar verminderen

Je had er misschien al van gehoord. Het is inderdaad waar. Als je de IPL en Chemische peelings overslaat dan blijft er een whitening crème over. Een dergelijke crème maakt het donkere pigment week na week iets lichter. Als je kiest voor Skinlight crème dan kies je voor de eerste Nederlandse whitening crème met de onderstaande positieve eigenschappen.

 • Bestaat uit natuurlijke stoffen
 • Bevat geen parfum of geurstoffen
 • PH neutraal en Hypoallergeen
 • Geschikt voor alle huidtypen
 • Kan langdurig worden gebruikt.

DIY-beautyhacks tegen pigmentvlekken

Naast de professionele behandelingen die we eerder hebben genoemd, zijn er ook enkele DIY-beautyhacks die kunnen helpen bij het verminderen van pigmentvlekken. Hieronder hebben we een aantal van deze hacks op een rijtje gezet:

 1. Appelazijn: Appelazijn heeft een exfoliërende werking en kan helpen bij het vervagen van pigmentvlekken. Meng wat appelazijn met water en breng het aan op de vlekken met een watje. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het vervolgens af met water.
 2. Citroensap: Citroensap bevat natuurlijke blekende eigenschappen en kan helpen bij het vervagen van pigmentvlekken. Breng wat vers citroensap aan op de vlekken en laat het een paar minuten intrekken voordat je het afspoelt met water.
 3. Kurkuma: Kurkuma heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken. Maak een pasta van kurkuma en water en breng het aan op de vlekken. Laat het 10-15 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met water.
 4. Aloë vera: Aloë vera heeft een kalmerende werking en kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken. Breng wat verse aloë vera gel aan op de vlekken en laat het een paar minuten intrekken voordat je het afspoelt met water.
 5. Honing: Honing heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen en kan helpen bij het vervagen van pigmentvlekken. Meng wat honing met wat melk en breng het aan op de vlekken. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het vervolgens af met water.

Het is belangrijk om te onthouden dat DIY-beautyhacks niet altijd effectief zijn en dat het resultaat kan verschillen per persoon. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het uitproberen van deze hacks en om altijd te testen op een klein stukje huid voordat je het op het hele gezicht aanbrengt.

Conclusie Pigmentvlekken zijn een veelvoorkomend probleem en kunnen veel onzekerheid veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende professionele behandelingen en DIY-beautyhacks die kunnen helpen bij het verminderen van pigmentvlekken. Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon en om voorzichtig te zijn bij het uitproberen van nieuwe behandelingen.

Eén gedachte over “ Huidcrème Om Vlekken Tegen Te Gaan

 1. De huid maakt pigment aan bij blootstelling aan zonlicht. Pigment beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van zonlicht (UV-straling). Soms maakt de huid op de ene plaats meer pigment aan dan op de andere en ontstaan er donkere vlekken. Waarom dit gebeurt is niet altijd duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: