Skin bleaching wat is het en hoe werkt het?

Skin bleaching wat is het en hoe werkt het?

Het verschil tussen het donkerder maken en het lichter maken van de huid is het doel van de behandeling. Mensen die hun huid donkerder willen maken, doen dit vaak door middel van zonlicht of zonnebank, of door zelfbruiners te gebruiken. Het doel is meestal om er gebruind of getint uit te zien, omdat dit vaak als aantrekkelijk of gezond wordt beschouwd.

Mensen die hun huid lichter willen maken, doen dit om verschillende redenen. Sommigen willen bijvoorbeeld pigmentvlekken of andere verkleuringen op de huid verminderen, terwijl anderen een egaler of meer egaal huidskleur willen hebben. Huidblekende crèmes en andere behandelingen kunnen hierbij helpen. Het doel is meestal om een meer egale, lichtere teint te bereiken.

Skin bleaching
Voorbeeld skin bleaching voor en na

Skin bleaching wat is het en hoe werkt het

Zelf bleken is dan ook de beste manier. Op die manier houdt je het blekings proces zelf in de hand en kan het bleken in alle rust gebeuren. Het zelf bleken kan door skin bleaching en heeft zo zijn voordelen. Misschien vraag je je af: ‘Skin bleaching wat is het en hoe werkt het?’

Skin bleaching is het bleken van je huid door middel van een crème. Deze creme kan uit natuurlijke ingrediënten bestaan maar dat hoeft niet. wij raden aan om geen chemische middelen te gebruiken omdat deze vaak een agressieve werking hebben.

Het gebruik van skin bleaching

Voordat je de huid gaat insmeren met een skin bleaching crème, moet je het altijd eerst op een klein plekje huid uitproberen, om te kijken of je geen allergische reacties krijgt. Als blijkt dat je er geen last van hebt, kun je het zorgeloos gebruiken.

Je maakt eerst je huid schoon, want dan werkt het middel het beste. Nu kun je de crème 2x daags aanbrengen. Je herhaalt dit net zo lang totdat je de gewenste tint hebt bereikt. Daarna moet je wekelijks een onderhoudsdosis gebruiken.

Je maakt eerst je huid schoon, want dan werkt het middel het beste. Nu kun je de crème 2x daags aanbrengen. Je herhaalt dit net zo lang totdat je de gewenste tint hebt bereikt. Daarna moet je wekelijks een onderhoudsdosis gebruiken.

Onze top 3 skin bleaching cremes

 1. Hydroquinone:
 • Kenmerken: Hydroquinone is een veelgebruikt product tegen pigmentvlekken. Het werkt door de productie van melanine te remmen, waardoor de pigmentvlekken verminderen.
 • Voordelen: Hydroquinone is een krachtig product en werkt snel. Het is verkrijgbaar zonder recept en is niet duur.
 • Nadelen: Hydroquinone is niet geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap of borstvoeding en kan bijwerkingen veroorzaken, zoals huidirritatie en vermindering van de huidelasticiteit. Sommige mensen ontwikkelen ook een allergische reactie op het product.
 1. Kojic Acid:
 • Kenmerken: Kojic acid is een natuurlijk product afkomstig van schimmels. Het werkt door de productie van melanine te remmen en heeft ook antioxidant en antibacteriële eigenschappen.
 • Voordelen: Kojic acid is veiliger dan hydroquinone en is geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Het is ook niet duur en verkrijgbaar zonder recept.
 • Nadelen: Het product werkt misschien niet zo snel als hydroquinone en sommige mensen kunnen een allergische reactie ontwikkelen.
 1. Skinlight: Combinatie van Vitaminen C en E:
 • Kenmerken: Vitamine C en E zijn antioxidanten die helpen bij het beschermen van de huid tegen schade door vrije radicalen en bijdragen aan een gezonde huidteint.
 • Voordelen: Vitamine C en E zijn veiliger dan hydroquinone en kojic acid en veroorzaken geen bijwerkingen. Het is ook verkrijgbaar zonder recept en is niet duur.
 • Nadelen: Vitamine C en E werken misschien niet zo snel als hydroquinone en kojic acid en sommige mensen kunnen een allergische reactie ontwikkelen.

Belangrijke informatie

Net zoals alle andere medicijnen heeft ook de bleaching crème een gebruiksaanwijzing. Houdt je hier ook aan, zodat je vervelende ongemakken kunt voorkomen.

2 gedachten over “Skin bleaching wat is het en hoe werkt het?

 1. Waar kan ik dat ebook downloaden? heb een donkere huid en qua huidverzorging werkt veel gewoon helemaal niet goed. Wil hem heel graag hebben! Bedankt alvast!!!

 2. Jaaa waar kun je die downloaden inderdaad? Volgens mij is deze ontwikkeld door de makers van skinlight, klopt dat? anders kunnen we die misschien even een mailtje sturen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: