Getest: de beste huidblekende crème

Getest: de beste huidblekende crème

Wanneer je opzoek bent naar een huidblekende crème dan stuit je vaak op allerlei negatieve berichtgevingen. Terwijl wanneer je zoekt op het bruiner maken van de huid, dit nooit het geval is. Dat vinden wij ontzettend jammer. Wij willen jou voorzien van bruikbare tips en informatie over het lichter maken van de huid. Ook besteden we aandacht aan veelvoorkomende huidproblemen waarbij een huid verlichtende creme uitkomst kan bieden. Veel lees plezier gewenst. Eventuele vragen, commentaren of kritiek kun je achterlaten in de commentaren onderaan dit artikel.

Donkere pigmentvlek, gemakkelijk te behandelen met een verlichtende crème.

Waardoor ontstaan vervelende vlekken op de huid?

Al jaren is het bekent dat donkere huidvlekken ook wel pigmentvlekken, moedervlekken, ouderdomsvlekken, en dergelijke ontstaan door teveel blootstelling aan de zon. Vandaag de dag is men hier in ieder geval wel eerlijk over. Toch verteld niemand de waarheid dat langdurig zonnen met een goede SPF crème helemaal niet voldoende is om uw huid te beschermen tegen de zon. Bescherm u zelf en ga niet langer dan strikt noodzakelijk zonnebaden.

Er zijn veel verschillende oorzaken van vervelende vlekken op de huid, waaronder huidirritatie, allergische reacties, infecties, genetische aanleg, blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, en bepaalde medische aandoeningen. Het is belangrijk om een dermatoloog te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling van de specifieke vlekken op de huid.

Hoe ontstaat kleurverschil in de huid?

Kleurverschillen in de huid, zoals pigmentvlekken of hyperpigmentatie, ontstaan doordat er een overproductie van melanine plaatsvindt in bepaalde delen van de huid. Melanine is het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid, haren en ogen. Het wordt aangemaakt door cellen die melanocyten worden genoemd en wordt gelijkmatig over de huid verdeeld om deze te beschermen tegen schadelijke effecten van de zon.

Verschillende factoren kunnen echter leiden tot een overproductie van melanine op bepaalde delen van de huid, waardoor er kleurverschillen ontstaan. Deze factoren kunnen zijn:

 1. Blootstelling aan de zon: UV-straling van de zon kan de melanocyten stimuleren om meer melanine aan te maken, wat kan leiden tot donkere pigmentvlekken op de huid.
 2. Hormonale veranderingen: Veranderingen in hormoonspiegels, zoals tijdens de zwangerschap of bij gebruik van anticonceptie, kunnen leiden tot een overproductie van melanine en hyperpigmentatie.
 3. Ontstekingsreacties: Huidbeschadigingen, zoals acne, eczeem of een allergische reactie, kunnen leiden tot ontstekingsreacties die de melanocyten kunnen stimuleren om meer melanine te produceren.
 4. Veroudering: Naarmate we ouder worden, kunnen er kleurverschillen ontstaan door een ophoping van melanine op de huid.

Verschillende kleuren en vormen

Vervelende vlekken op de huid kunnen verschillende vormen en kleuren hebben en worden vaak veroorzaakt door specifieke aandoeningen, zoals acne, eczeem, psoriasis, rosacea, huiduitslag, schimmelinfecties, wratten, moedervlekken, zonnevlekken, en meer.

Sommige huidaandoeningen worden veroorzaakt door interne factoren, zoals genetische aanleg en hormonale veranderingen, terwijl andere worden veroorzaakt door externe factoren, zoals blootstelling aan de zon, irriterende stoffen, en allergenen.

Het is belangrijk om een dermatoloog te raadplegen als je last hebt van vervelende vlekken op de huid, omdat deze expert kan helpen bij het identificeren van de oorzaak en het bieden van effectieve behandelingen, zoals medicatie, crèmes, lasertherapie, of andere procedures. Bovendien kan een dermatoloog advies geven over hoe je je huid het beste kunt verzorgen om toekomstige vlekken te voorkomen.

Hoe ontstaan donkere vlekken op de huid?

Donkere vlekken op de huid worden vaak veroorzaakt door een overproductie van melanine, het pigment dat de kleur van de huid bepaalt. Dit kan worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, huidirritatie, en genetische aanleg. Donkere vlekken op de huid worden ook wel hyperpigmentatie genoemd.

Er zijn verschillende soorten hyperpigmentatie, waaronder post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH), melasma, en ouderdomsvlekken. PIH ontstaat na een ontsteking of beschadiging van de huid, zoals bij acne of eczeem, en kan vaak worden behandeld met actuele medicatie, zoals hydrochinon. Melasma is een soort hyperpigmentatie die wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen, zoals tijdens zwangerschap, en kan worden behandeld met crèmes of lasertherapie. Ouderdomsvlekken zijn donkere vlekken die ontstaan door ouderdom en blootstelling aan de zon, en zijn vaak onschadelijk, maar kunnen indien gewenst met behulp van laserbehandelingen worden verwijderd.

Het is belangrijk om een dermatoloog te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling van donkere vlekken op de huid, omdat sommige behandelingen gevaarlijk kunnen zijn en de vlekken erger kunnen maken als ze niet op de juiste manier worden behandeld. Bovendien kan een dermatoloog advies geven over hoe je de huid het beste kunt beschermen tegen verdere schade.

Meest voorkomende huidproblemen waarbij een ophoping van pigment een rol speelt

 • Pigmentvlekken of ouderdomsvlekken: deze vlekken ontstaan door een ophoping van melanine op de huid en worden vaak gezien bij oudere mensen.
 • Melasma of zwangerschapsmasker: dit is een vorm van hyperpigmentatie die ontstaat door hormonale veranderingen, zoals tijdens de zwangerschap.
 • Post-inflammatoire hyperpigmentatie: deze vorm van hyperpigmentatie treedt op na een ontstekingsreactie op de huid, zoals acne, eczeem of een allergische reactie.
 • Vitiligo: dit is een auto-immuunziekte waarbij de huid pigment verliest en witte vlekken ontstaan.
 • Sproeten: deze kleine bruine vlekjes worden veroorzaakt door een ophoping van melanine en worden vaak gezien bij mensen met een licht huidtype.

Verschil tussen donkere vlekken op een blanke huid versus donkere vlekken op een donkere huid

Er kan een verschil zijn tussen donkere vlekken op een blanke huid en donkere vlekken op een donkere huid. Dit komt omdat donkere huidtypen meer melanine produceren dan blanke huidtypen, waardoor de donkere vlekken bij donkere huidtypen vaak donkerder en meer gepigmenteerd zijn dan bij blanke huidtypen. Bovendien kan de behandeling van donkere vlekken op een donkere huid uitdagender zijn, omdat sommige behandelingen de huid lichter kunnen maken en zo ongewenste blekende effecten kunnen hebben op de omringende huid.

Donkere pigmentvlek, gemakkelijk te behandelen met een verlichtende crème.

Het is daarom belangrijk om bij het behandelen van donkere vlekken op de huid rekening te houden met het huidtype en om te werken met een dermatoloog die ervaring heeft met het behandelen van donkere huidtypen. Zij kunnen advies geven over de juiste behandelingen en zorgen dat er geen blijvende huidschade ontstaat.

Wat Houd Een Huidblekende Crème In

Zo, dan kunnen wij ons verhaal vervolgen. Een huidblekende crème is een formule die het donkere pigment waarop je de crème aanpakt langzaam lichter maakt. Heeft u bijvoorbeeld last van een pigmentvlek midden op uw neus? Dan brengt u deze crème 2 maal daags aan op het pigmentvlekje op uw neus. Na ongeveer 3 – 5 weken gaat u resultaat zien. In het geval van een pigmentvlekje op uw neus kunt u letterlijk vele maanden lang vooruit met 1 verpakkingen.

Resultaat van een huid blekende creme

Een huid blekende creme kan helpen om de huidtint te egaliseren en de verschijning van donkere vlekken, verkleuringen en hyperpigmentatie te verminderen. Het resultaat is echter afhankelijk van het type huidblekende creme dat wordt gebruikt, de mate van hyperpigmentatie en de individuele huidreactie.

Sommige pigmentvlekkencremes bevatten actieve ingrediënten zoals hydrochinon, vitamine C, kojic zuur, azelaïnezuur, niacinamide of arbutine, die helpen om de melanineproductie in de huid te verminderen en de huidtint te egaliseren. Deze ingrediënten werken door het remmen van het enzym tyrosinase dat nodig is voor de productie van melanine. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat er zichtbare resultaten zijn en de pigmentvlekken lichter worden.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle pigmentvlekken even goed reageren op huidblekende creme en dat sommige vlekken moeilijker te behandelen zijn dan andere. Het is ook belangrijk om de huid te beschermen tegen verdere schade door de zon, omdat blootstelling aan de zon de pigmentatie kan verergeren. Het regelmatig gebruiken van een zonnebrandcrème met een hoge SPF is daarom aanbevolen.

Hoe bevorder ik de werking van een huidblekende crème?

Natuurlijk zijn er altijd methodes om te zorgen dat de blekende crème beter zijn werk kan doen. Onderstaand enkele bruikbare en toepasbare tips:

 1. Reinig de huid: Het is belangrijk om de huid te reinigen voordat je de huidblekende crème aanbrengt. Dit helpt om de poriën vrij te maken en eventuele resten van make-up en vuil te verwijderen. Een schone huid zorgt ervoor dat de crème beter kan worden opgenomen en dus effectiever kan zijn.
 2. Gebruik een exfoliant: Door het gebruik van een milde exfoliant, zoals een scrub of een chemische exfoliant (zoals alpha-hydroxy-zuren), kunnen dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor kan de crème beter doordringen in de huid en dus effectiever zijn. Het is belangrijk om een milde exfoliant te kiezen, omdat te agressieve exfolianten de huid kunnen beschadigen en irritatie kunnen veroorzaken.
 3. Bescherm je huid tegen de zon: Overmatige blootstelling aan de zon kan hyperpigmentatie verergeren, dus het is belangrijk om de huid te beschermen met een zonnebrandcrème met een hoge SPF. Het regelmatig aanbrengen van zonnebrandcrème is daarom aanbevolen, vooral als je huidblekende crèmes gebruikt.
 4. Wees consistent: Het is belangrijk om consistent te zijn bij het aanbrengen van de huidblekende crème en het volgen van de instructies van de fabrikant. Geef het product de tijd om zijn werk te doen en wees geduldig; het kan enkele weken tot maanden duren voordat er zichtbare resultaten zijn.
 5. Vermijd irritatie: Sommige ingrediënten in huidblekende crèmes kunnen irritatie veroorzaken, zoals roodheid, schilfering en jeuk. Als je irritatie ervaart, stop dan met het gebruik van de crème en raadpleeg een dermatoloog.
 6. Vermijd blootstelling aan andere irriterende stoffen: Vermijd het gebruik van andere producten die irritatie kunnen veroorzaken, zoals agressieve zepen of scrubs, om te voorkomen dat de huid beschadigd raakt.

Waar kan ik een huidbleker bestellen?

Je kunt Skinlight Crème online bestellen. Deze crème bevat natuurlijke ingrediënten en geen parfum en is PH neutraal. Dit betekend dat het voor alle huidtypen en huidskleuren zeer geschikt is. Deze creme gebruik je voor het verminderen van donkere en zwarte pigmentvlekken en het verbleken van de huid.

3 gedachten over “Getest: de beste huidblekende crème

 1. Wil mijn gezicht, nek en armen bleken. Mijn huid wordt heel snel heel erg donker en nu ik ouder word steeds ongelijker. Sommige delen van mijn lichaam zoals mijn nek zijn echt gewoon zwart terwijl andere delen zoals mijn benen wel weer mooi zijn. Ben wel heeeel erg benieuwd naar dit huidbleek product van skinlight, lees er toch wel veel goeds over maar de meningen zijn wel een beetje verdeeld. Hier iemand met ervaring die mij kan helpen???

 2. Ik heb dit product gekocht , was erg duur en gebruikt voor mijn gezicht en hals.
  Het resultaat was niet die ik had verwacht . Zonde van mijn geld . Sorry ik ben tenminste eerlijk.

 3. Werkt goed. Ze maken gebruik van een sterke concentratie vitamine C en E. Bij mij heeft het goed geholpen.
  Vind het wel aan de dure kant..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: