Donkere vlekken op je rug

Donkere vlekken op je rug

Waardoor ontstaan donkere vlekken op de huid?

De oorzaak van donkere vlekken op de huid is in de meeste gevallen goed te achterhalen. Er zijn een aantal factoren die de ontwikkeling van pigmentvlekken bevorderen. Denk hierbij aan:

  • Wondjes zoals acne
  • Zonlicht (uv-straling)
  • Aanleg
  • Snelle ontwikkeling van melanine

De oplossing tegen donkere vlekken op je rug

Donkere vlekken op je rug: een vervelende kwaal die veel voorkomt bij mensen met een licht getinte tot donkere huidskleur. Het is een kwaal die in de meeste gevallen ontstaat door vroegere acne. In dit artikel lees je waarom je deze kwaal kunt ontwikkelen en wat je ertegen kunt doen + daadwerkelijke effectieve behandelmethodes om er vanaf te komen.

Hoe achterhaal je de oorzaak?

In het geval van wondjes zoals acne kun je nagaan of je daar vroeger veel last van had. Waarschijnlijk weet je dat maar al te goed en heb je er vandaag de dag nog steeds mee te maken. In dat geval is het belangrijk dat je de acne effectief gaat aanpakken. Investeer in een goede verzorging speciaal ontwikkeld voor jouw huidtype en mate van acne klachten. Het je een donkere huid, koop dan niet zomaar een product bij de drogist. Het overgrote deel van het assortiment bij drogisterijen in Nederland zijn enkel geschikt voor de Europese huid. Nada je de acne goed hebt aangepakt, kun je overgaan op de behandeling en vermindering van de donkere vlekken op je rug.

donkere vlekken op rug verwijderen
Donkere vlekken op rug bleken

Zonlicht (uv-straling) is één van de grootste boosdoeners in het geval van melanine klachten zoals een ophoping van pigment in de huid. Zodra je huid blootgesteld wordt aan zonlicht maakt je huid automatisch melanine aan. Dat doet de huid uit bescherming tegen de schadelijke straling uit de zon. Een hartstikke mooi en slim mechanisme dus. In sommige gevallen gaat dit proces niet helemaal goed waardoor je pigmentvlekken ontwikkeld. Oorzaken van situaties wanneer de huid teveel melanine aanmaakt zijn: tijdens hormoonschommelingen, overgang of veel zonnen.

Aanleg kan ook een simpele veroorzaker zijn van donkere vlekken op de huid. Komt deze klacht veel voor bij jou in de familie? grote kans dat jij dit ook gaat ontwikkelen en de oorzaak bij jou hier ten grondslag ligt. Om een erfelijke klacht zoals deze zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om de huid goed tegen uv-straling te beschermen. Ga dus niet de deur meer uit zonder deze goed te hebben ingesmeerd met een spf factor.

Snelle ontwikkeling van melanine kan ook zorgen voor een teveel aan pigment op één specifieke plek op de huid. Een snelle aanmaak van melanine wil niet altijd zeggen dat je meer kans hebt op pigmentvlekken. Vaak speelt één van de andere factoren zoals eerder genoemd ook een rol.

Vraag en Antwoord

Hoe ontstaan donkere vlekken op de huid?

Donkere vlekken op de huid kunnen ontstaan door (vroegere) acne, zonlicht en aanleg. Doordat acne de huid kan beschadigen maakt de huid meer melanine aan. Dit resulteert in een donkere pigmentvlek.

Wat kun je tegen donkere vlekken op de huid doen?

Om donkere vlekken in het vervolg te voorkomen is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken. Is dat in jouw geval acne? pak dan de acne aan door het gebruik van goede acne reinigingsproducten. Om de donkere vlekken op de huid te verwijderen kun je een huidverlichtende crème gebruiken.

Wat kun je tegen donkere littekens van puistjes doen?

Donkere littekens van puistjes zijn goed te behandelen. Er zijn diverse methodes waaruit je kunt kiezen, namelijk: laserbehandeling, exfoileren en huidverlichtende crème.

Wat is pigmentatie?

Pigmentatie in de huid is een bepaalde stof die we melanine noemen. Melanine wordt automatisch aangemaakt in onze huid wanneer deze blootgesteld wordt aan UV-straling.

Effectieve behandelmethodes tegen donkere vlekken op rug

Huidverlichtende crème

Wanneer je opzoek bent naar een crème om vlekken op de rug binnen enkele weken aanzienlijk te verminderen is Skinlight Whitening echt een aanrader. Skinlight Whitening zorgt er namelijk voor dat de vlekken op je huid week na week zullen vervagen. Het resultaat is daarom prachtig. De huid krijgt weer een gezonde mooie teint zodat je in de lente en zomer maanden weer heerlijk zonder zorgen kan genieten.

Waar kan ik een sterke pigmentcrème bestellen?

Je zult misschien wel denken, dat je een recept nodig hebt. Dit is echter niet correct. Wanneer je kiest voor de huidvriendelijke cosmetische crème van Skinlight dan kan je het simpel en zeer discreet online bestellen. Je surft gewoon naar shop.skinlight.nl en je kiest vervolgens hoeveel verpakkingen je wilt hebben, waarna je online kunt bestellen.

Hoeveel verpakkingen Skinlight heb ik ongeveer nodig voor een goed resultaat?

Skinlight is een erg zuinige en effectieve formule. Daarom is ons advies ongeacht je enkele pigmentvlekken tot grotere pigmentvlekken op je rug zou willen behandelen dat één verpakking Skinlight volstaat.

Is deze crème wel geschikt voor mijn huid?

De bleek crème is PH neutraal en niet vet, bovendien bevat het gaan parfum. Hierdoor is het geschikt voor ieder huidtype.

Exfoileren / chemische peeling

Een bekende methode om donkere vlekken te verwijderen is de huid blootstellen aan een chemische peeling. Het is een bekende methode en wordt tegenwoordig bij heel veel huidsalons aangeboden. Het wordt ook wel ingezet om de huid een opkikker te geven.

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling is een huidbehandeling met als doel huidvernieuwing. Een chemische peeling wordt veel toegepast om pigmentvlekken te vervagen. Doordat de huid gaat vervellen en er nieuwe huid voor in de plaats komt. Komen onderliggende huidlagen omhoog. Een pigmentvlek is vaak enkele huidlagen diep. Een dergelijke behandeling herhaal je net zolang totdat de pigmentvlekken vervaagt zijn.

Laserbehandeling

Deze behandeling is effectief wanneer je een paar donkere vlekjes hebt. Je betaald namelijk per pigmentvlek en de behandeling dient vaak ook een aantal keren herhaald te worden. Per keer zie je vaak wel al snel resultaat. Meestal al direct na de behandeling en in de dagen erna zul je merken dat de pigmentvlek lichter wordt. Deze behandeling is niet geschikt wanneer je bijvoorbeeld last hebt van melasma, of wanneer pigmentvlekken in elkaar overlopen.

Een crème om donkere rug vlekken te verminderen

Wanneer je opzoek bent naar een crème om donkere vlekken op rug binnen enkele weken aanzienlijk te verminderen is Skinlight Whitening echt een aanrader. Skinlight Whitening zorgt er namelijk voor dat de vlekken op je huid week na week zullen vervagen. Het resultaat is daarom prachtig. De huid krijgt weer een gezonde mooie teint zodat je in de lente en zomer maanden weer heerlijk zonder zorgen kan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: