Donkere oksels bleken

Donkere oksels bleken

Wat jij moet weten over donkere oksels bleken – Denk jij dat je de enige bent met donkere verkleuringen in de oksels? Wees niet bang. Heel veel mensen hebben last van verkleuringen in hun oksels, knieholtes of schaamstreek. Zowel mannen als vrouwen. Talloze mensen kennen dat gevoel van schaamte. Helemaal in de zomermaanden, als de huid weer gezien mag worden. Die twijfel of ze nou wel of niet dat korte jurkje aan durven te trekken of dat shirt zonder mouwen.

Oorzaak van donkere oksels

De oorzaak van deze verkleuringen is pigmentvorming. De melanine cellen in de bovenste laag van de huid kunnen te actief zijn waardoor ze meer pigment produceren en de huid donkerder kleurt. Dit komt vaker voor naarmate de huid ouder wordt en aan meer zonlicht is blootgesteld. Een oudere huid is doorgaans droger, de ophoping van oude huidcellen kan daardoor verkleuringen veroorzaken. Een goede hydratatie en regelmatig scrubben van de verschillende gebieden is zeker aan te raden en kan al een verschil maken. Dit geldt in de zomermaanden uiteraard ook voor de jongere huid.

Verlichting van de oksels

Als de verkleuringen voor jou toch nog te zichtbaar zijn, dan is het niet nodig om daar mee te blijven lopen. Tegenwoordig zijn er tal van middeltjes op de markt om de huid te verbeteren. Het is wel belangrijk dat je niet zomaar iets gebruikt, of thuis met fruitzuren aan de slag gaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de huid blekende crème van Skinlight. Dit is een crème op natuurlijke basis die al na vier tot zeven weken resultaat geeft. Het is eenvoudig online onze sites te bestellen en meestal de volgende dag al in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *