Donkere vlekken in het gezicht lichter maken

Donkere vlekken in het gezicht lichter maken

Tips voor een vlekvrij gezicht

Het hebben van vlekken in je gezicht is nooit leuk. Het is dan ook heel begrijpelijk dat je hier iets aan wilt doen. Je kunt donkere vlekken in het gezicht lichter maken op verschillende manieren, waardoor de kleur van je gezicht weer egaal wordt. Tegenwoordig is het vrij gemakkelijk geworden om kleurverschil recht te trekken. Zo kun je gemakkelijk je gezicht lichter maken met een eenvoudige crème, maar ook pigmentvlekken en donkere oksels.

gezicht bleken, donkere vlekken in gezicht

Oorzaak donkere vlekken op de huid

Iedereen krijgt in zijn leven wel een keer te maken met ongewenste donkere vlekjes op de huid, dit kunnen moedervlekken, pigmentvlekken, maar ook sproeten zijn. Maar waar komen deze vlekken dan vandaan? Het ene moment heb je ze niet en het andere moment zitten er allerlei oneffenheden in je gezicht. De grootste boosdoener is de zon waaraan je blootgesteld wordt, maar ook hormonale schommelingen en bijwerkingen van medicijnen zijn een oorzaak van deze hyper pigmentatie. Al deze pigmentvlekken hebben een andere naam en vaak een eigen oorzaak.

Meer manieren

In onze huidige maatschappij zijn er allerlei middeltjes ontwikkelt, die donkere vlekken in het gezicht lichter maken. Je kunt een crème gebruiken, die je op de vlekken aanbrengt. Dit doe je 2x daags totdat het gewenste resultaat bereikt is. Daarna kun je als onderhoudsdosis naar 1x per week gaan.

gezicht bleken, donkere vlekken in gezicht

Toch zijn er ook een aantal huismiddeltjes die goed werken. Je maakt de donkere vlekken in het gezicht lichter, maar je bleekt ze niet echt. Met zonnebrandcrème kun je veel bereiken en niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Daarnaast werkt ook een foundation goed. Als je twee tinten lichter wilt gaan dan je eigen huidskleur en je gezicht hiermee insmeert, dan worden de vlekken ook automatisch lichter.

Het nadeel van deze huismiddeltjes is dat ze geen blijvende werking hebben. Als de zonnebrand van je gezicht is gespoeld en de make-up verwijdert is, zie je de vlekken weer terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *