Welke huidbleekmiddelen zijn er?

Natuurlijke middelen zoals citroensap staan bekend om de bleek makende effecten. Vrouwen en mannen gebruiken dit ook vaak om hun haren blonder te maken of om de tanden witter te krijgen.

Een ander middeltje wat gebruikt wordt zijn tomaten. Tomaten verminderen de pigmentatie van je huid en samen met de citroen is het dus een fijn maskertje. Het werkt dus inderdaad licht blekend maar je kunt het niet vaak genoeg gebruiken om echt mooi resultaat te krijgen, 2 keer per week is echt het maximum anders droogt het de huid uit en brengt het alleen maar schade toe.

huid bleken, manieren huid bleken

Er is ook een papje wat je kunt maken van citroen en amandel. Een beetje zoethoutextract erbij en sandelhoutpoeder en je hebt een maskertje die bleekt en verzorgend is. Bij deze geld ook weer maximaal 2 keer per week gebruiken, niet vaker anders beschadig je de huid.

Bij een kliniek beloven ze een mooie lichte huid. Licht ja, dat klopt maar mooi niet. Ze gebruiken er chemische crèmes en bleekmiddelen die schade toebrengen aan de huid. Aangezien je meerdere malen terug moet komen voor een behandeling is dit zeker niet aan te raden! Pas op met aanbiedingen zoals: met korting huid bleken. Met korting huid bleken betekent meestal dat je vaak terug moet komen om een keer echt resultaat te zien en zo word het alsnog een duur grapje. Tevens is het bleken van de huid nooit permanent, je zult altijd terug moeten komen om de kleur te onderhouden. Dit kan vooral een dure grap worden in de zomermaanden wanneer er volop zon is. 

In het buitenland je huid bleken scheelt wellicht kosten. We weten allemaal dat de meeste behandelingen in het buitenland vele malen goedkoper zijn dan in Nederland of België, dat betekent echter niet vaak dat het gebeurt door ervaren artsen of specialisten. In het buitenland je huid bleken vraagt vaak om problemen net als met andere operaties zoals borstvergrotingen of botox om maar even een aantal voorbeelden te noemen. Ook worden er ingrediënten gebruikt die vaak in Nederland verboden zijn of alleen te krijgen is via een speciaal recept via de huidarts. Gaat het mis met de huid krijg je ook geen vergoeding via je ziekenfonds in Nederland. Het is dus echt niet aan te raden om je huid te laten bleken in het buitenland.

Wat is dan wel de beste manier om op een natuurlijke manier je huid te bleken?

Je kunt je huidskleur lichter maken door een middel tegen donkere kringen te gebruiken of een lotion om je huid lichter te maken. Ook wel bleken van je huid genoemd. Met een lotion om je huid lichter te maken is het voordeel dat je weinig hoeft te gebruiken en lang met het product doet.

Skinlight is een natuurlijk product en een goed middel tegen donkere kringen dat de huid bleekt. Het belooft geen lichte huid in 1 dag maar als je rustig 2 keer per dag smeert de eerste 30-45 dagen dan heeft u na die dagen een vele mooiere huid, al een stuk in de richting als je uiteindelijke doel. Geen agressieve bleekmiddel maar rustige, verzorgende ingrediënten waar uw huid blij van word!

Bij alles geldt: test eerst een beetje van het product op een stukje huid, kies een onopvallend plekje zoals je dijbeen, voordat u grotere delen gaat insmeren met iets waar u misschien niet tegen kan. Ook natuurlijke producten kunnen uw huid irriteren of een allergische reactie oproepen.

6 gedachten over “Welke huidbleekmiddelen zijn er?

 1. Ik heb het al gebrobeerd maar als ik in de spiegel kijk zij ik geen verschil en nu ga ik het op een plekje proberen die opvalend is ik heb een vraag als je het 2keer per week doet hoelang duurt het ongeveer tot je lichter word? dat wil ik zeker nog weten ik heb het met ciroen gedaan en ook met tomaat ik wil alleen weten hoelang het ongeveer duurt

  1. Hoi Lara, Bedankt voor je reactie. Wanneer je vlekjes lichter probeert te maken met citroen of tomaat dan kan dat best wel heel lang duren. Reken maar op 2-3 maanden. Vooral nu er volop zon is, is het lastig om donkere vlekjes te verlichten. Wellicht dat je een andere methode kunt uitproberen die sneller resultaat zal bieden. Veel succes!

  2. Hallo Lara,

   Je dient Skinlight Creme 2x per dag te smeren voor zeker 4-7 weken. Vanaf week 4 gaat u al duidelijk verbetering zien. Wel is het natuurlijk van belang om een sunfactor met spf te gebruiken als u de zon in zou gaan.

   Indien u meer vragen heeft kunt u mij mailen.

 2. Klopt het dat skinlight ook geschikt is om donkere vlekken onder en rond de ogen te verminderen en hoelang gaat zoiets ongeveer in beslag nemen?

  1. Hallo Carola, daar kunt u Skinlight inderdaad ook voor gebruiken. Omdat de huid onder de ogen dunner is, zal het resultaat veel sneller zichtbaar worden. Hoelang het precies duurt durf ik niet te zeggen, ik denk zo tussen de 4 tot 5 weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *