Huid bleken: de voors en tegens

Huid bleken: de voors en tegens

De voor- en nadelen van huid bleken

Heb je last van moedervlekken, pigmentvlekken of andere vlekken, dan wordt je daar niet echt vrolijk van. Iedereen wil een zo’n egaal mogelijk gekleurde huid en tegenwoordig is dat vrij eenvoudig te realiseren. De ontwikkeling staat niet stil en er zijn dan ook allerlei producten op de markt om je huid lichter maken mogelijk te maken. De vraag alleen is of het ook allemaal zo gezond voor je is.

Een lichtere huid

Een lichtere huid kun je op diverse manieren ontwikkelen. De meest gezonde zijn de natuurlijke manieren zoals het gebruik van zonnebrandcrème, een schubmiddel en foundation. Daarnaast zijn er ook middeltjes zoals citroensap, zoethoutextract en een masker. Echter hiervan is nooit officieel bewezen dat het resultaat heeft en daarom is gebruik van deze middelen op eigen risico.

Huid bleken: de voors en tegens

Als je over huid bleken nadenkt, dan zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten. Naast de huis, tuin en keukenmiddeltjes zijn er ook crèmes en capsules te koop. Houdt er rekening mee, dat de meeste bleekmiddelen altijd chemisch zijn en daarom ook een behoorlijk agressieve werking hebben. Snel huid bleken is nooit goed voor je. Heb je het gewenste resultaat bereikt en wil je de bleke huid op peil houden, dan vraagt dit onderhoud. Als je de gebleekte huid niet onderhoud, komen vlekken of donkere huid al snel weer terug. Crèmes en capsules zijn leuke middeltjes, maar kosten natuurlijk altijd geld.

Naast deze nadelen zijn er natuurlijk ook voordelen aan het bleken van de huid verbonden. Er zijn ook crèmes, die op natuurlijke basis gemaakt zijn en door de lagere concentratie een positief effect hebben op het bleken. Het gebruik van deze crèmes zorgt dat het bleken op een rustige manier verloopt.

Zoals alles heeft dus ook huid bleken: voor en tegens. Met de bovenstaande informatie kun je deze voor- en nadelen goed tegen elkaar afwegen en zo een juiste beslissing nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *