Donkere pigmentvlekken in het gezicht

Donkere pigmentvlekken in het gezicht

Je huid bleken klinkt moeilijk, pijnlijk en heel dramatisch maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Mensen met donkere vlekken in het gezicht weten zich soms geen raad meer. Deze vervelende vlekken kunnen zorgen voor een deuk in het zelfvertrouwen omdat deze vlekken vaak heel hard opvallen. Mensen kijken vaak als eerste naar het gezicht en dan kan dit heel vervelend zijn. Maar daar zijn dus oplossingen voor die gemakkelijk zijn en waardoor je dus je zoektocht naar een oplossing tot een goed einde kan brengen.

zwarte vlekken op huid
Huid bleken met creme

Donkere vlekken in het gezicht aanpakken met Skinlight

Een van de beste oplossingen die je kan proberen is een pigmentvlekken crème. Een zeer goede crème is Skinlight. Deze pigmentbestrijder heeft tal van voordelen. Je hoeft je geen zorgen te maken voor allergieën want deze crème heeft een neutrale PH waarde en bestaat bovendien voor het grootste deel uit natuurlijke bestanddelen. Daarnaast is het een zuinige crème waar je lang mee doet omdat je telkens maar een kleine hoeveelheid dient te smeren. Daarbij komt ook nog eens dat je vaak heel snel resultaat ziet, meestal na een paar weken al. In huis halen en uittesten dus!

Donkere vlekken verwijderen: Chemische peeling

Je pigmentvlekken verminderen kan je doen aan de hand van een chemische peeling. Houdt er wel rekening mee dat een chemische peeling een pak duurder is dan een pigmentvlekken crème. Denk er dus goed over na alvorens hier mee te starten. Bij een chemische peeling wordt aan de hand van een chemische scrub, de bovenste huidlaag verwijderd. Op die manier worden dus ook de vervelende pigmentvlekken verwijderd. Echt pijnlijk is de behandeling niet, je zal enkel wat last hebben van neveneffecten. Denk hierbij aan roodheid, jeuk en gezwollen huid. Afhankelijk van je huidtype, zal je een of meerdere behandelingen nodig hebben. Eens dat je de behandelingen achter de rug hebt ben je meestal 10 jaar gesteld met een mooie huid!

zwarte vlekken op huid

Citroenmasker

Donkere vlekken in het gezicht verminderen kan je door een simpel huishoudmiddeltje. Heb je citroenen in de ijskast liggen dan is de oplossing nabij! Citroen is puur en helemaal niet schadelijk voor de huid. Wel is de citroen heel zuur die ideaal is voor het verpulveren van je pigment. Citroen kan je meerdere weken na mekaar op je huid smeren zonder dat je er enige last van kan ondervinden. Het enige dat je zal merken is dat je huid misschien wat droger aanvoelt. Dit kan je dan weer oplossen met een hydraterende crème.

Je hoeft je dus niet ongerust te maken, pigmentvlekken verwijderen kan op verschillende manieren, de ene al wat complexer en duurder dan de andere. Belangrijk is om uit te testen waar jij je het best bij voelt. Welke manier je ook probeert, je frustraties zullen hoe dan ook na een tijdje volledig verdwenen zijn!

2 gedachten over “Donkere pigmentvlekken in het gezicht

  1. Heb een blanke huid, word snel bruin en heel erg last van bruine pigmentvlekken. het zijn er zo veel dat het op een soort masker lijkt.. en nee het is geen melasma… zijn er nog andere tips en kun je bovenstaande methodes met elkaar combineren?

  2. Ik raad een chemische peeling echt heel erg af. Het is geen fijne behandeling, het resultaat is niet al te best, je loopt een week lang rond met schilfers op je huid en je moet de behandeling best wel vaak herhalen. Ik gebruik nu ongeveer een half jaar skin light en dat werkt wel echt heel goed. Ze geven als advies om de creme alleen op de pigmentvlekken aan te brengen, maar ik doe het over mijn hele gezicht en ik moet zeggen dat ik best wel heel erg tevreden ben met het resultaat!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *